نقش دانشگاه ها در سند ملی خواندن
نشست مدیر کل نهاد کتابخانههای عمومی استان با رئیس دانشگاه قم در خصوص عملیاتی سازی سند ملی خواندن و نقش دانشگاه ها در این سند برگزار شد.
به گزارش واحد خبر روابط عمومی دانشگاه قم، آقای توکلیان مدیر کل نهاد کتابخانه های عمومی استان قم در نشست با ریاست دانشگاه قم که با موضوع عملیاتی سازی سند ملی خواندن در دانشگاه قم برگزار شد، عنوان کرد: استان قم با ۲۵ کتابخانه عمومی فعال و سرویس دهی به ۴۲ هزار نفر را تحت پوشش قرار داده است. هم اکنون ۳ هزار و ۸۰۰ کتابخانه عمومی در سراسر کشور برای ارائه خدمات کتابخوانی و مطالعه اعضای جامعه فعالیت دارند و در همین راستا سند ملی خواندن به عنوان آخرین سند ملی از سوی شهید جمهور اعلام شد.
وی افزود: در ماده ۱۲ این سند که به بخش پژوهش اختصاص یافته است به نقش و جایگاه دانشگاه ها تاکید ویژه ای شده است و انتظار میرود که دانشگاه ها بخشی از تحقیقات خود را به مطالعه مسائل و مشکلات خواندن و ترویج آن اختصاص دهند.
همچنین در این نشست دکتر شریفی، رییس دانشگاه قم عنوان کرد: دین اسلام اساسا با اقراء و خواندن آغاز شده و در دین اسلام به قلم و خواندن تاکید بیشتری شده است. علاوه بر آن از دیرباز کشور ایران یکی از قطب¬های خواندن بوده است اما متاسفانه در کشور ما فرهنگ شفاهی بر فرهنگ مکتوب غلبه داشته و این مسئله آفاتی را به همراه دارد،
دکتر شریفی در ادامه گفت: در این سند به سه معضل اساسی خواندن اشاره شده است که عبارتند از عمومی سازی خواندن، آموزش خواندن و پژوهش درباره خواندن.
وی ادامه داد: نشست یک روزه با حضور عوامل تدوین سند و دست اندرکاران و متخصص در راستای چگونگی اجرا، پیاده سازی و عملیاتی کردن این سند برگزار شود؛ دانشگاه قم آمادگی برگزاری این نشست را دارد.
در پایان مقرر شد کمیته با مشارکت متخصصان دانشگاه قم و نهاد کتابخانه های عمومی استاد قم تشکیل شود و در هفته دفاع مقدس برنامه های مختلف کتابخوانی را برای ترویج و خواندن با محوریت دفاع مقدس و در آبان ماه نیز به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی انجمن های علمی دانشجویی دانشگاه برنامه های مختلفی را در راستای کتابخوانی برگزار کنند.
نظر دهید