• 1402/07/10 - 03:00
  • - تعداد بازدید : 43
  • - تعداد بازدیدکننده : 43

کسب رتبه یک کشور در وجهه بین المللی توسط دانشگاه قم که یکی از شاخص های رتبه بندی تایمز می باشد.

مدیر پژوهش دانشگاه قم گفت: ایران شتاب خوبی در تایمز داشته به طوری که در سال ٢٠١٣ یک دانشگاه از ایران حضور داشته اما در سال ٢٠٢۴ این تعداد به ٧٣ دانشگاه رسیده است که دانشگاه قم رتبه ۵٣ را در این میان دارد.

 

به گزارش واحد خبر روابط عمومی دانشگاه قم ظهر یکشنبه در نشست خبری رتبه بندی تایمز دکتر علی احسانی مدیر پژوهش دانشگاه قم عنوان کرد: از جمله شاخص‌هایی که در حوزه بین‌المللی شدن در دانشگاه قم  رخ داده است نمایه شدن ٢۶٩۶ فعالیت پژوهشی در پایگاه استنادی Scopus است که از سال ٢٠١٢ تا ٢٠٢۴ شتاب گرفته است.

دکتر احسانی ادامه داد: نود و هشت درصد از ٢۶٩۶ فعالیت پژوهشی را مقالات علمی و دو درصد آن چاپ کتاب و کنفرانس‌های بین المللی است.

وی افزود: تایمز از سه مجموعه پایگاه استنادی اسکوپوس، خوداظهاری و نظرسنجی برای رتبه بندی استفاده می نماید و داده های Scopus منبع اصلی فعالیتهای پژوهشی  مورد استفاده موسسه تایمز می باشد.

مدیر پژوهش دانشگاه قم گفت: دانشگاه قم تقریبا ١٨٠٠ مقاله با نمایه JCR دارد دانشگاه قم در پایگاه ISC که یکی از پایگاه‌های معروف جهان اسلام است نیز از ابتدای تأسیس تا کنون بالای ٨ هزار مقاله ثبت کرده است.

وی افزود:دانشگاه قم  در وب اف ساینس در نسبت استنادات به کل مقالات رتبه ٧ کشور را در بین دانشگاه‌های جامع کشور دارد.

دکتر احسانی بیان کرد: رتبه پژوهشی دانشگاه قم در بین دانشگاه‌های جامع کشور ٢٨ است در صورتی که قبلا رتبه بالای ۵٠ را داشته است.

مدیر پژوهش دانشگاه قم ادامه داد: رتبه دانشگاه قم در جذب دانشجویان بین‌الملل رتبه یک کشور را دارد و در رتبه بندی تایمز نیز به این امر اشاره شده است.

وی اضافه کرد: دانشگاه در حوزه مجلات نیز یک مجله با نمایه Scopus دارد زیرا یکی از شاخصه‌های بین‌المللی شدن دانشگاه وجود مجلات بین‌المللی است در نتیجه این  نوع مجلات می‌تواند باعث  ارتقای رتبه در نظام‌های رتبه بندی جهان باشد.

دکتر احسانی ادامه داد: تعداد مجلات علمی پژوهشی که دارای رتبه هستند نیز شش مجله است که اکثریت دارای رتبه الف است و دستاورد خوبی برای دانشگاه به حساب می‌آید، همچنین دانشگاه قم چهارده مورد مجله تازه تاسیس با مجوز وزارت ارشاد دارد همچنین در سال‌های اخیر ١٢ کتاب در انتشارات بین الملل نیز داشته است.

وی افزود: تعداد ٢۴٠ کتاب نیز توسط انتشارات دانشگاه قم از ابتدای تأسیس تا کنون منتشر شده است.

دکتر احسانی بیان کرد: تعداد دانشکده‌های فعال دانشگاه قم شش دانشکده است که دانشکده حقوق دارای رتبه ۵ در سطح کشور است. درخصوص پژوهشکده‌ها نیز دانشگاه دارای چهار پژوهشکده با عنوان‌های محیط زیست، مدیریت اسلامی، معماری اسلامی و گیاهان دارویی وجود دارد.

مدیر پژوهش دانشگاه قم ادامه داد: تعداد مراکز پژوهشی دانشگاه ١٢ مورد، تعداد پژوهشگران یک درصد برترجهان دو عضو هیئت علمی و تعداد پژوهشگران دو درصد برترجهان که دانشگاه استنفورد از پایگاه Scopus هرسال مشخص می‌کند شش عضو هیئت علمی می باشد.

وی گفت: پژوهشگر پر استناد در حوزه علوم انسانی که پایگاه ISC مشخص می‌کند یک مورد و همچنین اعضای برتر هیئت علمی در ارتباط با صنعت نیز سه مورد است. در زمینه قراردادهای ارتباط با صنعت دانشگاه نیز رو به رشد بوده است.

دکتر احسانی افزود: تعداد شرکت‌های مرکز رشد ۵١ مورد، تعداد شرکت‌های دانش بنیان هفت مورد، تعداد کنفرانس بین‌المللی در دو سال اخیر سه مورد، تعداد فرصت مطالعاتی خارج از کشور چهار مورد، تعداد فرصت مطالعاتی صنعت جامعه تا سال گذشته ١٨ مورد بوده و در سال جاری به٣٠ مورد رسیده ایم همچنین در بحث پسا دکتری نیز در دانشگاه قم فعال شده است.

مدیر پژوهش دانشگاه قم ادامه داد: آزمایشگاه مرکزی نیز در چندسال اخیر رشد خوبی داشته و دستگاه‌های حداقلی خریداری شده است و تلاش می‌شود تا با تجهیز بیشتر در میان آزمایشگاه‌های دانشگاه‌های جامع کشور به چایگاه مناسبی برسد. همچنین تعدا ١۵ آزمایشگاه تحقیقاتی نیز در دانشگاه وجود دارد.

وی گفت: به دلیل ایجاد انگیزه بیشتر در پژوهشگران دانشگاه ورقابت در فضای بین‌الملل نیز نیاز بود که گرنت‌های اساتید افزایش یابد که حدود سه برابر شده  همچنین تشویق مقالات نیز به دو برابر رسیده است.

دکتر احسانی اضافه کرد: از دیگر دستاوردهای دانشگاه می‌توان به کسب رتبه اول در ثبت پروپوزال‌ها در ایرانداک، امضای تفاهم نامه بین دانشگاه قم و انستیتو فلسفه علوم روسیه، انجام پروژه‌های ملی هلیوم مایع و امنیت شبکه، برگزاری کنفرانس‌ها و نشست‌ها با وزارتخانه‌های مختلف اشاره کرد.

مدیر پژوهش دانشگاه قم ادامه داد: برای رقابت در فضای بین الملل باید بحث رتبه بندی بین المللی جدی تلقی گردد که یکی از مهم ترین رتبه‌بندی‌ها تایمز است که انواع مختلفی مانند تایمز جهانی، تایمز جوان، تایمز موضوعی و تایمز آسیایی دارد که مورد مطرح شده امروز رتبه بندی جهانی تایمز است که دانشگاه قم وارد آن شده است.

 وی در پایان ادامه داد: تمرکز تایمز بر روی رتبه بندی بر اساس پنج عامل است آموزش ٣٠ درصد، پژوهش ٣٠ درصد، استنادات ٣٠ درصد، درآمدهای صنعتی ٢/۵ درصد و وجهه بین المللی ٧/۵ درصد است که دانشگاه قم در وجهه بین المللی رتبه یک کشور را کسب کرده است. ​همچنین باید اشاره کرد که ایران شتاب خوبی در تایمز داشته به طوری که در سال ٢٠١٣ یک دانشگاه از ایران حضور داشته اما در سال ٢٠٢۴ این تعداد به ٧٣ دانشگاه رسیده است که دانشگاه قم رتبه ۵٣ را در این میان دارد.​

 

  • گروه خبری : سایر
  • کد خبر : 562
کلمات کلیدی